Веселкове літо

2013-06-20

/Files/images/IMG_8070.JPG

Ось і прийшли такі очікувані канікули! Нарешті вся дітвора зітхнула з полегшенням і з захопленням очікувала на літні пригоди. А у батьків клопоту та неспокійних думок побільшало, адже відпустка так рідко співпадає з канікулами. І сучасні бабусі, зазвичай працюють, і Простоквашино – лише тільки мультфільм. І залишається у батьків зовсім невеликий вибір «розваг» для своїх чад: неконтрольований комп’ютер, нелімітований телевізор чи вулиця з усіма її небезпеками.

Але цього року вибір такий очевидний! В рамках соціальних ініціатив Президента України, з метою забезпечення організованого відпочинку дітей під час літніх канікул, на базі Ірпінських шкіл було організовано роботу пришкільних таборів для учнів 1-4 класів. Так при спеціалізованій загальноосвітній школі I-IIIступенів з поглибленим вивченням економіки та права №2 було створено табір з денним перебуванням «Веселка». Як кольори райдуги кожного дня різноманітні захоплюючі пригоди змінювали одна одну. Конкурси малюнку, митців художнього слова, фотоаматорів, вікторини, презентації власноруч створених проектів, пісенні фестивалі та вернісажі, спартакіади, естафети та змагання, засідання клубів «Чомучок» та «Розумників і Розумниць» - це найулюбленіші заходи вихованців «Веселки».

Щодня дітлахи вирушали на екскурсію вулицями рідного міста. Найбільше запам’ятались відвідування Краєзнавчого музею, картинної галереї ірпінчанина Василя Попеля. У храмі св. Миколая діти познайомились з історією хрещення Русі. В міській бібліотеці для дітей - з особливостями безпечного користування Інтернетом. А в редакції «Ірпінський вісник» мали захоплююче знайомство з процесом створення справжньої газети. Особливе захоплення викликала екскурсія до пожежної частини. Адже школярі не лише посиділи в службовому автомобілі, поспілкувалися з пожежниками, допомогли зібрати спорядження, а й були свідками справжнього термінового виїзду команди по тривозі на пожежу. Можливо, через деякий час, ці дітлахи оберуть одну з професій, з якими познайомились саме в пришкільному таборі.

Вихованці пришкільного табору з задоволенням приймали гостей і у себе в школі. Сподіваємось, що практичні заняття «Азбука безпеки», яке проводили представники служби у справах сім'ї та молоді стануть традиційними. А волонтер Себастьян, який став справжнім другом для учнів, завітає до нас ще не раз і згадуватиме з теплотою українських дітлахів у своїй далекій Америці.

Мрії збуваються! Мрії дітей про пригоди та мультфільми, змагання та подорожі. Мрії батьків про безпеку та догляд, виховання та розвиток їх малюків. Веселкове літо – це реальність. Пришкільний табір «Веселка» - це сьогодення.

Начальник пришкільного табору

з денним перебуванням «Веселка» Литвин Л.В.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi