• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Звіт про проведення міського семінару-практикуму учителів гуманітарного циклу в Ірпінській спеціалізованій загальноосвітній школі I-III ст. з поглибленим вивченням економіки та права №2.

Звіт про проведення міського семінару-практикуму учителів гуманітарного циклу в Ірпінській спеціалізованій загальноосвітній школі I-III ст. з поглибленим вивченням економіки та права №2.

2013-12-18

/Files/images/clip_image001dfhj.jpg

17 грудня 2013 року на базі Ірпінської СЗШ I-III ст. з поглибленим вивченням економіки та права №2 відбувся міський семінар-практикум учителів гуманітарного циклу на тему: «Формування ціннісного ставлення учнів до сприйняття та відтворення знань на уроках і в поза навчальній діяльності з гуманітарних дисциплін. Форми роботи з обдарованими учнями, результативність».

Учителі школи Сухомлинова Любов Георгіївна та Краєвська Таміла Артурівна поділилися власним досвідом з даного питання, показавши учасникам семінару уроки світової літератури та української мови.

Урок-круглий стіл, урок-душевна розмова – незвична, цікава та дієва форма організації навчального процесу.

Вчитель – головний рушій зацікавленості навчальним матеріалом. Подача літературного матеріалу не залишила байдужою жодну дитину.

Метод «Інтерв’ю» у відомої французької письменниці Анни Гавальди.

Різноманітність видів та форм роботи, цікава подача матеріалу, насиченість морально-етичними роздумами, заохочування до висловлення власної думки – ось основні засади побудови сучасних уроків наших вчителів.

Увазі учителів, що завітали на семінар, було запропоновано екологічну виставу театру «Пурпурові вітрила» під керівництвом Хвостик Марії Іванівни.

Дитяча щирість не залишила нікого байдужим.

Жвавий інтерес викликала виставка творчості обдарованих дітей, де були представлені роботи образотворчого мистецтва і поробки на склі, вишивки і еко-ялинки, збірки поезій та зразки МАНівських робіт.

Під час теоретичної частини опрацювання теми семінару, за «круглим столом» учителі поділились досвідом роботи з обдарованими (і не тільки) дітьми.

Директор школи, Бєлова Ірина Германівна, розповіла учасникам семінару про сьогодення та майбутні плани колективу. Зазначила, що школа надає не тільки академічні знання, а й намагається привити дітям загальнолюдські цінності та якості, які допоможуть учням бути гідними людьми в подальшому житті.

Анкети по виявленню обдарованості, рекомендації батькам та педагогам запропонувала практичний психолог Троценко Катерина Миколаївна.

Як підготувати дитину до олімпіади? Бібік Любов Панасівна поділилась власним досвідом.

Як зацікавити дитину вчитись? Які форми роботи запропонувати – знає Лісовська Валентина Олексіївна.

Як зробити, щоб діти бігли на гурток? Як співпрацювати з іншими країнами (а саме Російським центром науки і культури) – відповість Хвостик Марія Іванівна.

Що почитати, щоб більше знати? Що нового із друкованої продукції потрібно вчителеві, учню та його батькам – поділилась бібліотекар Алімова Ніна Федорівна.

Кожна школа міста Ірпінь має свій величезний та неоціненний досвід роботи з обдарованими, талановитими дітьми. Кожен із вчителів має свій неповторний досвід роботи, як зробити учіння цікавим та якісним водночас. Але ми з задоволенням поділились тим, що робимо у своїй школі, зі своїми учнями, кожен з яких має свою зернину обдарованості.

Дякуємо всім учасникам семінару. Напередодні наступаючих свят бажаємо всім здоров’я, витримки, творчості та успіхів.

З повагою, колектив школи №2

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi