Година коду

2018-12-09

/Files/images/47689094_2250194538384614_8554211231580291072_n.jpg

Година коду-2018

в Ірпінській СЗОШ І-ІІІ ст.
з поглибленим вивченням економіки та права №2
З 3 по 9 грудня 2018 року за ініціативи Microsoft Україна та Фонду BrainBasket відбувається щорічна акція «Година коду» під час Всесвітнього тижня інформатики. Україна долучається до заходу вже шостий рік поспіль. А наша школа участь у даному заході робить цікавою та гарною традицією, адже для участі не потрібно ніяких попередніх умов. І вік привабливий: від 4 до 104 років)) Так цього річ в Акції взяли участь учні нашої школи від 5-ого до 11 класу, а також вчителі.
Під час Години Коду в ігровій та доступній формі учні навчаються основам програмування та самостійно пишуть код! Такий освітній інтерактивний формат забезпечений навчальними додатками від Code.org спільно з Microsoft - у цікавих та актуальних для наших дітей інтерфейсах – «Майнкрафт/MINECRAFT Hour of Code» та «Зоряні війни/ Star Wars: Build a Galaxy with Code» та «Танцювальна вечоринка» та в інших не менш цікавих і захоплюючих додатках.
Ініціатором заходу у школі виступає учитель інформатики та математики Андрієвський Руслан Петрович, який поставив собі за мету надихнути школярів на вивчення комп’ютерних наук. Адже у сучасному світі саме сфера ІТ-професій, знання і навики програмування стають головною конкурентною перевагою для наших дітей. Протягом години діти зможуть навчитися кодуванню, писати програми – усе в зручній ігровій формі, доступній школярам.
Руслан Петрович впевнений, що програма дозволяє максимально залучити технології в освітній процес у школі, а також сприяє профорієнтації. Адже одним з ключів до успіху в сучасному світі є володіння інформаційними технологіями та розуміння того, як вони влаштовані. Яке б заняття і напрям діти не вибрали в дорослому житті (бізнес або роботу за професією), можливість домогтися успіху в XXI столітті багато в чому залежатиме від розуміння того, як влаштовані і працюють високотехнологічні пристрої і програми.#msftedu #MIEExpert#HourOfCode #годинакода

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi