Чим сьогодні живе школа

2018-11-08

/Files/images/FB_IMG_15416710982625284.jpg

Чим сьогодні живе школа?
Ірпінська СЗОШ І-ІІІ ст. №2 стала однією з 10 активних шкіл-випускниць, які є учасниками Програми «Демократична школа», основна мета якої – підтримка демократичного розвитку та системних змін середньої освіти в Україні. Наша школа два роки була у статусі обласного опорного закладу освіти з проблеми «Реалізація принципів демократії у загальноосвітньому навчальному закладі» ділилася власним досвідом та напрацюваннями з колегами. Ми взяли участь у настановчій зустрічі 23-26 червня «Пілотування формування та оцінювання громадянських компетентностей у базовій школі», яка дала поштовх креативно планувати діяльність школи в рамках Програми.
Дякуючи куратору проекту Ользі Боярчук, зустрічі з якою проходили 9 жовтня та 7 листопада, наша робоча група у складі Бєлової І.Г., Литвин Л.В., Меркулової С.С., Феценко Т.П., Кондратюк М.В. Федорової О.В., Смолій О.М., Тащі І.В., Бібік Л.П., Костюка В.О., Боярчука С.М., Лісовської В.О., Богатирчук Ю.А., Левенок М.В., Суворової Н.М., Говрас М.С. активно працює над розробками цікавих матеріалів та інструментів для формування і оцінювання громадянських компетентностей учнів, готує та проводить уроки з використанням вправ із посібників «Компас» та «Громадянська відповідальність 80 вправ».
З початку навчального року проведено уроки з використанням вправ «Погоджуюсь – не погоджуюсь», «Сімейний бюджет», «Мої особисті символи», «Хронологія», «Бінго!», «Якби я був президентом школи…», «Намалюй слово», «Зробіть крок вперед», «Кожен голос має значення», «Сила квітів» тощо.
Кожен вчитель в рамках свого предмету заохочує учнів до взаємооцінювання, а найважливіше – громадянської відповідальності. Цей досвід, який ми отримуємо самі і яким ділимось, допомагає чітко побачити необхідність змін, а це вже великий крок до досягнення мети.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi